jump to navigation

L-A-M-E August 20, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
add a comment

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

 1. According to legend, Led Zeppelin got their name (and their blimp logo) after what fellow rock ‘n’ roll legend said their band would sink “like a lead balloon”?

 Answer: >Keith Moon of The Who<

 2. Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden, and what other band are widely considered to be the original “big four” of the Seattle grunge movement?

 Answer: >Alice in Chains<

 3. What was the first album to be manufactured on CD in the U.S.? 

 Answer: >Born in the U.S.A.<

  (more…)

Advertisements

The Beatles – Just Kidding August 15, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
add a comment

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. Which of the Beatles was the first to have a solo Number 1 hit?

Answer: >George Harrison<

2. Before the Beatles came along, what was the name of the Liverpool band formed by John Lennon in 1957?

Answer: >The Quarrymen<

3. Quick, name 7 Beatles albums. Do it!

Answer: >A Hard Day’s Night, Help!, Rubber Soul, Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, Magical Mystery Tour, Abbey Road, Let it Be<

(more…)

I think her name is missing an ‘A.’ No wait, it’s just spelled weird. August 10, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
add a comment

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. What was the name of the piece of land Crocodile Dundee owns in the Outback?

Answer: >Billongamick<

2. Who is the only artist since Elvis Presley to reach the benchmark of 50 Gold albums?

Answer: >Barbra Streisand<

3. In 1994, who was the first celebrity to be featured in the “Got Milk?” milk mustache ad campaign?

Answer: >Naomi Campbell<

(more…)

As of today’s date in football August 5, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
add a comment

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. Archie Griffin was the first gentleman to win what sports award in two consecutive years?

Answer: >Heisman Trophy<

2. Who was the quarterback for the New York Jets during Super Bowl III, who guaranteed victory over the Baltimore Colts?

Answer: >Joe Namath<

3. What is the longest field goal ever kicked in NFL history?

Answer: >63 yards<
(more…)

In Russia, trivia blogs you July 30, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
add a comment

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. In what part of the former Soviet Union did the Chernobyl nuclear disaster occur?

Answer: >Ukraine<

2. In 1991, the Russian city of Leningrad changed its name back to what?

Answer: >Saint Petersburg<

3. Which Roman Emperor made Sunday a religious holiday??

Answer: >Constantine<

(more…)

It’s either Thomas Jefferson’s forehead, or Hugh Grant’s forehead July 25, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
1 comment so far

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. What whimsical tale was written by Sergei Prokofiev to introduce children to the instruments of the orchestra?

Answer: >Peter and the Wolf<

2. In 1956, what company introduced the first wireless remote control?

Answer: >Zenith<

3. Recall the presidents on Mt. Rushmore as they appear from left to right. Do it!

Answer: >Washington, Jefferson, T. Roosevelt, Lincoln<

(more…)

The Geography Bowl is like a spelling bee, but worse. July 20, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
2 comments
 
HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. Napoleon fought the Battle of Waterloo, but in what country would you actually find Waterloo?

Answer: >Belgium<

2. Lake Titicaca is in Peru and what other country?

Answer: >Bolivia<

3. What 4 states have boundaries that convene at one point to form the “Four Corners?”

Answer: >Arizona, Colorado, New Mexico, and Utah<

(more…)

Beware Greeks bearing gifts. And the Ides of March. Just beware all the time. July 15, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
add a comment

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. Which group governs in a plutocracy?

Answer: >the most wealthy<

2. What type of mythological creature was tasked with forging thunderbolts for mighty Zeus?

Answer: >Cyclops<

3. What Greek god is the first mentioned in the Hippocratic Oath, a version of which is still used today by medical students?

Answer: >Apollo<

(more…)

General Trivia July 10, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
add a comment

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. At 9:04 in the morning on September 2, 1945, what famous American military figure affixed his signature to Japan’s Instrument of Surrender aboard the U.S.S. Missouri?

Answer: >General Douglas MacArthur<

2. What famous general was known as Old Blood and Guts?

Answer: >George S.  Patton<

3. What American was made a Brigadier General at the age of 23?

Answer: >George Custer<

(more…)

Like the Lakers vs. the Clippers, with the Lakers blindfolded for fairness July 5, 2009

Posted by brasstackstrivia in trivia.
add a comment

HOW TO VIEW THIS BLOG: Read the questions, then highlight the area between the > < to reveal the answers, then click “more” for the explanations.

1. In what year did the original basketball “Dream Team” (composed of NBA players) compete?

Answer: >1992<

2. Who was the first non-referee to toss the coin at the beginning of a Super Bowl game?

Answer: >Red Grange<

3. The San Francisco Giants were slated to play what team in the 1989 World Series when an earthquake rocked the city’s Candlestick Park?

Answer: >Oakland A’s<

(more…)